Wij zijn online

Gekleurde betonvloeren

De wens voor een gekleurde betonvloer horen we steeds vaker. Hoewel de meest voorkomende kleur grijs is, zijn er ook andere opties mogelijk. Denk aan kleuren als beige of bruin, die een warme en uitnodigende sfeer kunnen creëren.

Beton is een natuurproduct, bestaande uit cement, grind, zand en water, wat de van nature grijze kleur verklaart. Het kleuren van een betonvloer gebeurt door kleurpigmenten toe te voegen aan het betonmengsel voordat het gestort wordt. Dit zorgt ervoor dat de kleur integraal onderdeel wordt van de vloer, in plaats van slechts een oppervlakkige toepassing. Deze methode verzekert een duurzaam gekleurde vloer die de unieke eigenschappen van beton behoudt.

betonvloer-kleur-hardemanvloerbewerking-30
industriele-betonvloer-hardeman-vloerbewerking-09

De kracht van gekleurd beton

Gekleurde betonvloeren bieden een mix van esthetische aantrekkingskracht en functionele duurzaamheid. Benieuwd naar de eigenschappen en voordelen van een gekleurde betonvloer?
Group 9
Een gekleurde betonvloer vormt de perfecte ondergrond voor diverse ruimtes. Deze vloeren zijn zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik en passen naadloos in elke setting.
Group 11
Dankzij de specifieke afwerking is de betonvloer bestand tegen krassen en slijtage. Onze vloeren zijn onderhoudsvriendelijk.
U heeft de vrijheid om de kleur en afwerking van uw betonvloer zelf te bepalen, zodat deze volledig aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en de stijl van uw interieur of bedrijfspand
Group 13
Gekleurde betonvloeren combineren uitstekend met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort.
Bij Hardeman Vloerbewerking zijn we gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van nieuwe gekleurde betonvloeren, inclusief afwerking. Wij staan ook klaar voor het onderhoud, de renovatie en het verduurzamen van uw gekleurde betonvloer.

Wat is een gekleurde betonvloer?

Bij het realiseren van een gekleurde betonvloer worden kleurpigmenten toegevoegd aan het betonmengsel om de standaard grijze kleur van beton aan te passen. Deze kleurpigmenten zorgen ervoor dat de kleur door het gehele betonmengsel wordt vermengd, wat resulteert in een egale en duurzame kleur. Dit kleurproces biedt een breed scala aan kleuropties, van neutrale kleuren zoals beige en bruin, tot levendige kleuren zoals rood, groen of blauw.

Beton is van nature grijs vanwege de samenstelling van zand, cement, grind en water. Daarbij beïnvloeden seizoensgebonden weersomstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid tijdens het storten, de tint van de betonvloer. Dit kan leiden tot variaties in kleurintensiteit. Het is nooit te voorspellen hoe licht of donker een standaard gekleurde betonvloer zal zijn.

VAN ADVIES TOT REALISATIE

Werkwijze

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe betonvloer? Dan is het wellicht goed om te weten hoe wij werken. Globaal zijn dit de stappen die nodig zijn om uw betonvloer te realiseren.

Kennismaking, analyse en offerte

We brengen uw wensen en de situatie zorgvuldig in kaart, waarbij we u adviseren over de mogelijkheden. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

De betonvloer storten

Op afspraak komen we de betonvloer bij u thuis storten en afwerken. Zoals u het voor ogen heeft, precies volgens afspraak. Kleurpigmenten worden nog voor het storten toegevoegd

De betonvloer polijsten, verharden en impregneren

We geven uw betonvloer de finishing touch door deze te polijsten, verharden en impregneren.

Oplevering en advies

We leveren de vloer volledig schoon en afgewerkt af. Klaar voor gebruik!

GEKLEURDE BETONVLOEREN

Gerealiseerde betonvloeren

Onze gekleurde betonvloeren zijn op veel plekken te bewonderen. Iedere vloer is van hoge kwaliteit en heeft een high-end afwerking. Bent u op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens mee naar deze gerealiseerde vloeren!

Gevlinderde betonvloer

BEDRIJFSPAND, EDE

Gevlinderde betonvloer

KANTOOR, NIJKERK

Gepolijste betonvloer

BEDRIJFSPAND, LUNTEREN

VRAAG EN ANTWOORD

Veelgestelde vragen

Het laten aanleggen van een gekleurde betonvloer is voor u waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u vragen heeft. De veelgestelde vragen beantwoorden we hier graag voor u. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Er is een uitgebreide keuze aan kleuren voor betonvloeren. Naast de standaard grijstinten zijn er meer dan 100 verschillende kleuren mogelijk, variërend van beige en bruin tot levendige kleuren als rood, groen en blauw.

Een gekleurde betonvloer ontstaat door kleurpigmenten toe te voegen aan het nog te storten beton. Dit zorgt ervoor dat de kleur volledig geïntegreerd wordt in het betonmengsel, voor een egale en duurzame kleur.

Nee, de kleur van een gekleurde betonvloer vervaagt niet snel omdat de pigmenten door het gehele betonmengsel zijn vermengd. Dit zorgt voor een duurzame kleur die bestand is tegen slijtage en niet oppervlakkig is aangebracht.

Ja, het seizoen kan invloed hebben op de kleur van beton. In de winter kan het beton door koudere en nattere omstandigheden donkerder uitvallen, terwijl het in de zomer onder warme en droge omstandigheden lichter kan zijn.

Ja, u kunt een betonvloer laten realiseren in vrijwel elke gewenste kleur. Dit wordt gerealiseerd door het toevoegen van kleurpigmenten aan het betonmengsel.

Gekleurde betonvloeren zijn inderdaad onderhoudsvriendelijk. De kleur wordt gemengd door het gehele beton heen, waardoor het oppervlak egaal en bestand is tegen slijtage, wat bijdraagt aan het gemak van onderhoud.

Fill 1

Sterk in vloerbewerken

Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in vloerbewerking en -afwerking. Voor elke situatie een oplossing.
Stroke 1

Maatwerk betonvloeren

Een betonvloer is altijd maatwerk. Daarom is er altijd een betonvloer die bij uw wensen en interieur past.
Group 34

Deskundig advies

Onze ervaren vaklieden geven u graag deskundig en passend advies voor de betonvloer in uw woning of bedrijfspand.
Group 5

Snelle service

Altijd snelle service, ook in de avonduren. Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij vertellen u meer over de mogelijkheden en prijzen.