Wij zijn online

Terrazzo betonvloer

Een terrazzo betonvloer combineert de uitstraling van het authentieke terrazzo met de voordelen van beton. Het is een echte massieve betonvloer, vervaardigd uit beton, waarvan we de toplaag met zware machines afschuren. Met het schuren wordt het betongranulaat vrijgeschuurd en ontstaat een levendige terrazzo betonvloer.

Ook kan de betonvloer minder diep geschuurd worden, hierdoor krijg je een andere uitstraling. De kiezels zijn dan niet zichtbaar, zoals bij de terrazzo betonvloer, maar lijkt het meer op zandstructuur. Het zogenoemde peper en zout effect.

Het terrazzo beton is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Op basis van uw wensen en uw interieur bepalen we de kleurpigmenten, de kleur en de structuur. Dat zorgt dat deze vloer in iedere interieurstijl volledig tot zijn recht komt.

Terrazzo-badkamer-Hardeman
Terrazzo-hoog-hardeman

De kracht van terrazzo beton

De terrazzo betonvloer heeft de uitstraling van de authentieke Italiaanse terrazzo gietvloer. De vloer ziet er karakteristiek en puur uit en biedt de volgende voordelen:

Een terrazzo betonvloer heeft een unieke uitstraling en is in aanschaf vele malen voordeliger dan de traditionele terrazzo gietvloer.
Group 9

De betonvloer is de perfecte basis voor iedere ruimte. Niet alleen voor in huis, maar ook als bedrijfsvloer uitermate geschikt. Zware belasting vormt geen enkel probleem voor onze terrazzo vloeren. 

Group 11

De afwerking van de betonvloer zorgt ervoor dat de vloer kras- en slijtvast is. Onze vloeren zijn zo bewerkt dat deze onderhoudsvriendelijk zijn.

Group 13
De terrazo betonvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

De kleur en afwerking van de betonvloer kunt u zelf bepalen. Zo bent u verzekerd van een vloer die aansluit bij uw wensen en interieur.

Hardeman Vloerbewerking is specialist in vloerbewerking. We leveren hele nieuwe betonvloeren inclusief afwerking, maar ook voor het onderhouden, renoveren en verduurzamen van een terrazzo betonvloer bent u bij ons aan het juiste adres.

VAN ADVIES TOT REALISATIE

Werkwijze

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe betonvloer? Dan is het wellicht goed om te weten hoe wij werken. Globaal zijn dit de stappen die nodig zijn om uw betonvloer te realiseren.

Kennismaking, analyse en offerte

We brengen uw wensen en de situatie zorgvuldig in kaart, waarbij we u adviseren over de mogelijkheden. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

De betonvloer storten

Op afspraak komen we de betonvloer bij u thuis storten en afwerken. Zoals u het voor ogen heeft, precies volgens afspraak. Kleurpigmenten worden nog voor het storten toegevoegd

De betonvloer polijsten, verharden en impregneren

We geven uw betonvloer de finishing touch door deze te polijsten, verharden en impregneren.

Oplevering en advies

We leveren de vloer volledig schoon en afgewerkt af. Klaar voor gebruik!

TERRAZZO BETONVLOEREN

Gerealiseerde betonvloeren

We hebben onze terrazzo betonvloeren al in veel diverse uitvoeringen mogen realiseren. Iedere vloer is van hoge kwaliteit en heeft een high-end afwerking. Bent u op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens binnen in deze ruimtes!

Terrazzo betonvloer​

BEDRIJFSPAND, BARNEVELD

Terrazzo betonvloer​

KANTOOR, BENNEKOM

Terrazzo betonvloer

KANTOORPAND, DODENWAARD

VRAAG EN ANTWOORD

Veelgestelde vragen

Het laten aanleggen van een betonvloer is voor u waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u vragen heeft. De veelgestelde vragen beantwoorden we hier graag voor u. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten betonvloeren:
  • Terrazzo betonvloeren
  • Gevlinderde betonvloeren
  Een strakke en egale uitstraling past bij een gevlinderde betonvloer, maar voor een levendige en unieke uitstraling is een terrazzo betonvloer de juiste keuze.

Gemaakt van 100% puur beton, dat maakt een terrazzo betonvloer echt massief en geeft het een robuuste uitstraling. Doordat we de toplaag met zware machines afschuren, wordt het betongranulaat zichtbaar. Hierdoor ontstaat de levendige terrazzo betonvloer.

Een gevlinderde betonvloer heeft de herkenbare wolkachtige uitstraling en is vaak grijs. De kleur van een gevlinderde betonvloer is egaal over de gehele vloer en kent minimale kleurverschillen. Een terrazzo betonvloer heeft een compleet andere uitstraling. Doordat het betongranulaat zichtbaar is gemaakt heeft een terrazzo betonvloer juist een levendige en unieke uitstraling. Daarnaast is een terrazzo betonvloer vaak ook sterker en zal het minder snel beschadigen. Door de levendige uitstraling zullen vuil en strepen ook minder opvallen.

Een terrazzo gietvloer is 15 mm dik en wordt op een ondervloer aangelegd. De kiezelverdeling is bij een terrazzo gietvloer dus ook vrijwel gelijk. De kiezels worden namelijk geschuurd tot ze allemaal zichtbaar zijn.

Een terrazzo betonvloer is daarentegen ongeveer 8 cm dik en heeft geen egale kiezelverdeling. Zwaardere kiezels kunnen namelijk makkelijker lager liggen, waardoor ze tijdens het afschuren niet zichtbaar worden. Het grote voordeel van een terrazzo betonvloer is dat er geen ondervloer voor hoeft aangelegd te worden. De betonvloer is namelijk al de ondervloer en daar kunnen wij een terrazzo betonvloer van maken.

Als de wapening is aangebracht, wordt de betonvloer in één keer aangelegd. Dit duurt meestal een dag en kan, afhankelijk van het formaat vloer, tot in de nacht doorgaan.
Muisgrijs is de standaardkleur van een betonvloer en wordt het meeste gekozen. Tijdens het leggen van de betonvloer kan er pigment aan het cement worden toegevoegd. Hierdoor kan een betonvloer gelegd worden in talloze kleuren. Ook kunnen de kiezels van uw terrazzo betonvloer unieke kleuren geven.
Fill 1

Sterk in vloerbewerken

Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in vloerbewerking en -afwerking. Voor elke situatie een oplossing.
Stroke 1

Maatwerk betonvloeren

Een betonvloer is altijd maatwerk. Daarom is er altijd een betonvloer die bij uw wensen en interieur past.
Group 34

Deskundig advies

Onze ervaren vaklieden geven u graag deskundig en passend advies voor de betonvloer in uw woning of bedrijfspand.
Group 5

Snelle service

Altijd snelle service, ook in de avonduren. Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij vertellen u meer over de mogelijkheden en prijzen.