Wij zijn online

Betonvloer
impregneren

Een betonvloer impregneren kan bij zowel een nieuwe als bestaande betonvloer worden uitgevoerd. Het impregneren houdt in dat we een beschermende, nagenoeg onzichtbare, laag aanbrengen op het beton. Deze laag trekt vervolgens in het beton en biedt zo bescherming aan de vloer.

Het impregneren van een betonvloer is niet noodzakelijk, tenzij het gaat om een betonvloer in de badkamer. Toch raden we in vrijwel alle gevallen aan om de betonvloer wel te laten impregneren. 

Hardeman Vloerbewerking heeft al jarenlang ervaring met het afwerken en verduurzamen van betonvloeren. Deze ervaring maakt dat we precies weten hoe we het beste met uw vloer kunnen omgaan en wat uw betonvloer nodig heeft.

VAN ADVIES TOT REALISATIE

Onze werkwijze

We vinden het belangrijk dat u 100% tevreden bent over uw betonvloer. Daarom staan uw wensen centraal in het hele proces. Bent u benieuwd hoe we het betonvloer impregneren aanpakken? Kijk mee met deze stappen.

De situatie in kaart brengen

In gesprek met u horen we graag wat uw situatie is en waar we u mee kunnen helpen. We luisteren naar uw wensen en we brengen de situatie in kaart. Op basis hiervan ontvangt u van ons een offerte.

De ondergrond schuren

De dunne, zachte toplaag schuren we licht op. Dit zorgt ervoor dat het impregneermiddel echt het massieve beton in kan trekken.

Het impregneren van de vloer

We maken de vloer na het schuren zorgvuldig schoon, om vervolgens te starten met het impregneren. Dit doen we door met een soort dweil het impregneermiddel aan te brengen. Hierdoor kunnen we een vuil afstotende vloer opleveren.

Oplevering en advies

We leveren de vloer volledig schoon en afgewerkt af. Klaar voor gebruik!

VRAAG EN ANTWOORD

Veelgestelde vragen

Het laten aanleggen van een betonvloer is voor u waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u vragen heeft. De veelgestelde vragen beantwoorden we hier graag voor u. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.
Een betonvloer impregneren doen we als hygiëne, vochtwering en een lange levensduur belangrijk zijn. Het impregneren van een betonvloer zorgt voor een langere levensduur en strakker uiterlijk.
Wij gebruiken een impregneermiddel wat in de vloer trekt. Hierdoor wordt de vloer beschermd zonder dat er een laag op de vloer komt liggen. Zo’n toplaag kan namelijk gaan krassen en strepen geven, wat zorgt voor een minder mooi eindresultaat.
Het impregneren van een betonvloer is alleen noodzakelijk in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Toch raden we in vrijwel alle gevallen aan om de betonvloer wel te laten impregneren. Het levert namelijk veel voordelen en een strakker eindresultaat op.
Het impregneren van een betonvloer voorkomt dat vuil en vocht zich gaat hechten aan de vloer. Hierdoor heeft de betonvloer minder snel een vieze uitstraling en gaat hij ook langer mee. Bij het impregneren vullen we de openstaande poriën van het beton op met impregneermiddel. Dit zorgt dat de betonvloer goed beschermd is tegen het binnendringen van vocht, vloeistof en vuil. Het zorgt er ook voor dat de betonvloer er uiteindelijk mooier uit komt te zien en langer mooi blijft.
Bij het opvolgen van ons onderhoudsadvies hoeft een betonvloer in principe maar 1 keer geïmpregneerd te worden.
Fill 1

Sterk in vloerbewerken

Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in vloerbewerking en -afwerking. Voor elke situatie een oplossing.
Stroke 1

Maatwerk betonvloeren

Een betonvloer is altijd maatwerk. Daarom is er altijd een betonvloer die bij uw wensen en interieur past.
Group 34

Deskundig advies

Onze ervaren vaklieden geven u graag deskundig en passend advies voor de betonvloer in uw woning of bedrijfspand.
Group 5

Snelle service

Altijd snelle service, ook in de avonduren. Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij vertellen u meer over de mogelijkheden en prijzen.