Wij zijn online

Gevlinderde betonvloer

De betonvloer is in Nederland populair. We zien de vloer steeds vaker verschijnen in woningen, kantoren en bedrijfspanden. Dat vinden wij niet zo gek, want een betonvloer is esthetisch aantrekkelijk, praktisch én onderhoudsvriendelijk.

Een gevlinderde betonvloer is de meest gangbare betonvloer die gebruikt wordt. Het is een massieve betonvloer. De vloer heeft zijn naam te danken aan de afwerking, want nadat het beton voor deze vloer is gestort wordt het afgewerkt met een speciale vlindermachine. Het schuren en polijsten zorgt voor de exclusieve, high-end uitstraling van de vloer.

Bedrijfshal-hardeman
Bedrijfshal-hoog-hardeman

De kracht van gevlinderd beton

Gevlinderd beton ziet er aantrekkelijk en robuust uit. Daarnaast heeft een gevlinderde betonvloer de volgende eigenschappen en voordelen:

Group 9
Een gevlinderde betonvloer is de perfecte basis voor iedere ruimte. De vloer kan door het hele huis heen worden gestort en zelfs buiten komt deze betonvloer uitstekend tot zijn recht.
Group 11

De afwerking van de betonvloer zorgt dat de vloer kras- en slijtvast is. Onze vloeren zijn zo bewerkt dat deze onderhoudsvriendelijk zijn.

De kleur en afwerking van de betonvloer kunt u zelf bepalen. Zo bent u verzekerd van een vloer die aansluit bij uw wensen en interieur.
Group 13
De gevlinderde betonvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.
Hardeman Vloerbewerking is specialist in vloerbewerking. We leveren hele nieuwe betonvloeren inclusief afwerking, maar ook voor het onderhouden, renoveren en verduurzamen van een gevlinderde betonvloer bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is gevlinderd beton?

Beton is een echt natuurproduct wat bestaat uit cement, zand, grind en water. Nadat we de voorbereidende werkzaamheden voor het storten hebben uitgevoerd, storten we het beton in de ruimte. Na het storten en de droogtijd is het vloeroppervlak nog erg ruw. Door de vloer te vlinderen krijgt het beton een compacte structuur. Het vlinderen zorgt voor een goede basis voor het uiterlijk, hoe meer een vloer gevlinderd is, hoe meer effect hiervan terug te zien is in het eindresultaat. Na het vlinderen volgt het polijsten, verharden en impregneren.

Een gevlinderde betonvloer wordt ook regelmatig een gepolierde betonvloer, een polybetonvloer of een monoliet betonvloer genoemd. Deze namen duiden hetzelfde product aan.

Woonkamer-betonvloer-hardeman

VAN ADVIES TOT REALISATIE

Werkwijze

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe betonvloer? Dan is het wellicht goed om te weten hoe wij werken. Globaal zijn dit de stappen die nodig zijn om uw betonvloer te realiseren.

Kennismaking, analyse en offerte

We brengen uw wensen en de situatie zorgvuldig in kaart, waarbij we u adviseren over de mogelijkheden. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

De betonvloer storten

Op afspraak komen we de betonvloer bij u thuis storten en afwerken. Zoals u het voor ogen heeft, precies volgens afspraak. Kleurpigmenten worden nog voor het storten toegevoegd

De betonvloer polijsten, verharden en impregneren

We geven uw betonvloer de finishing touch door deze te polijsten, verharden en impregneren.

Oplevering en advies

We leveren de vloer volledig schoon en afgewerkt af. Klaar voor gebruik!

GEVLINDERDE BETONVLOEREN

Gerealiseerde betonvloeren

We hebben onze gevlinderde betonvloeren al in veel uitvoeringen mogen realiseren. Iedere vloer is van hoge kwaliteit en heeft een high-end afwerking. Bent u op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens binnen in deze ruimtes!

Gevlinderde betonvloer

BEDRIJFSPAND, EDE

Gevlinderde betonvloer

KANTOOR, NIJKERK

Gepolijste betonvloer

BEDRIJFSPAND, LUNTEREN

VRAAG EN ANTWOORD

Veelgestelde vragen

Het laten aanleggen van een betonvloer is voor u waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u vragen heeft. De veelgestelde vragen beantwoorden we hier graag voor u. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Er zijn twee verschillende soorten betonvloeren:

  • Gevlinderde betonvloeren
  • Terrazzo betonvloeren

 

Een gevlinderde betonvloer wordt ook wel een gepolierde betonvloer, een polybetonvloer of een monoliet betonvloer genoemd. Al deze benamingen doelen dus op dezelfde soort betonvloer.

Een gevlinderde betonvloer dankt zijn naam aan de techniek die wordt gebruikt wanneer de betonvloer gelegd wordt. Het ‘vlinderen’ van het beton wordt gedaan om de vloer te egaliseren en af te werken. Het beton krijgt ook een compacte structuur en vaak ook de herkenbare wolkachtige uitstraling.

Een gepolierde betonvloer is een andere benaming voor een gevlinderde betonvloer. Beide benamingen doelen dus op dezelfde soort betonvloer.
Een monoliet betonvloer is hetzelfde als een gevlinderde betonvloer. Beide benamingen worden gebruikt voor dezelfde soort betonvloer.
Polybeton en een polybetonvloer worden op dezelfde manier gemaakt als een gevlinderde betonvloer. Er zijn dus geen verschillen.

Als de wapening is aangebracht, wordt de betonvloer in één keer aangelegd. Dit duurt meestal een dag en kan, afhankelijk van het formaat vloer, tot in de nacht doorgaan.

Muisgrijs is de standaardkleur van een betonvloer en wordt het meeste gekozen. Tijdens het leggen van de betonvloer kan er pigment aan het cement worden toegevoegd. Hierdoor kan een betonvloer gelegd worden in talloze kleuren.
Fill 1

Sterk in vloerbewerken

Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in vloerbewerking en -afwerking. Voor elke situatie een oplossing.
Stroke 1

Maatwerk betonvloeren

Een betonvloer is altijd maatwerk. Daarom is er altijd een betonvloer die bij uw wensen en interieur past.
Group 34

Deskundig advies

Onze ervaren vaklieden geven u graag deskundig en passend advies voor de betonvloer in uw woning of bedrijfspand.
Group 5

Snelle service

Altijd snelle service, ook in de avonduren. Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij vertellen u meer over de mogelijkheden en prijzen.