Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?

Een vloer schuren of polijsten?
Een vloer schuren of polijsten? Wat is het verschil?
27 november 2018
een geniale vloer!
Een geniale vloer!
30 januari 2019

Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?

vloer egaliseren

Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?

Waarom mensen een egaline vloer nemen

Egaline is een dun soort beton dat perfect is om een ondervloer van te maken. In een gewone betonvloer zitten namelijk allemaal oneffenheden als gaatjes en drempeltjes. Wanneer je bijvoorbeeld een pvc vloer op een betonvloer legt, kun je al deze oneffenheden dus zien. Ook kun je sneller struikelen wanneer je je ondervloer niet eerst egaliseert. Daarom egaliseren mensen vaak hun betonvloer. Het voordeel hiervan is dat je de geëgaliseerde vloer ook als normale vloer kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook vloeren van parket en vloerbedekking op een basisvloer van egaline leggen. Bij laminaat hoeft dit echter niet. Tussen een betonvloer en laminaat komt namelijk een schuimlaag als egalisatie. Dus hoe egaliseer je nou eigenlijk een vloer? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd. Ook wordt er verteld waarom je beter een vloerbewerkingsbedrijf kunt inhuren voor deze klus.

Wat houdt het in om je vloer te egaliseren?

Zoals hierboven gezegd, is egaline een dun soort beton. Het is dus per definitie een gietvloer. Als eerste wordt er in een cementkuip egaline aangemaakt. Dan wordt de egaline vervolgens over de grond uitgegoten. Hierdoor loopt het uit. Daarna wordt het met speciale vloerwissers uitgesmeerd. Het wordt dus geëgaliseerd. Als laatste moet de egaline opdrogen. Dit duurt ongeveer een dag. Zorg dat de egaline volledig is opgedroogd, voor je er overheen loopt. Anders zitten er nog oneffenheden in de vloer. Er kan namelijk pas een andere vloer bovenop de egaline vloer wanneer deze echt volledig egaal is.

De voordelen van een vloerbewerkingsbedrijf inhuren

Je kunt jouw vloer zelf egaliseren, maar je kunt het ook laten doen door een vloerbewerkingsbedrijf. Maar wat zijn daar eigenlijk de voordelen van? En zijn die voordelen ook wat het een betere keuze maakt dan wanneer je het zelf doet? De laatste vraag kunnen wij gegarandeerd met ‘ja’ beantwoorden. Het inhuren van een vloerbewerkingsbedrijf is als eerste namelijk in verhouding goedkoper dan het zelf doen. Wanneer je het zelf doet, moet je namelijk de egaline zelf aanschaffen. Bovendien heb je materiaal nodig om de egaline ook echt in je huis te kunnen gieten. Wanneer je dit laat doen, betaal je alleen voor de dienst. Naast de prijs is de kwaliteit van een gietvloer die je laat gieten ook veel beter. Het wordt in dit geval namelijk door professionals gedaan. Zij hebben ervaring in het gieten van vloeren waardoor het minder waarschijnlijk is dat er kleine fouten gemaakt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp WhatsApp ons