Wij zijn online

Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?

Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?

Waarom mensen een egaline vloer nemen

Egaline is een vloeibaar cement product dat perfect is om een ondervloer van te maken. In een gewone ondervloer zitten vaak oneffenheden als gaatjes en kleine hoogteverschillen. Als je dan vervolgens een pvc-vloer op deze cementdekvloer legt, zie je al deze oneffenheden. Daarom egaliseren mensen deze ondervloer vaak. Het voordeel hiervan is dat je de geëgaliseerde vloer ook als normale vloer kunt gebruiken. Daarnaast kun je ook vloeren van parket en vloerbedekking op een basisvloer van egaline leggen. Bij laminaat hoeft dit over het algemeen niet, want tussen een ondervloer en laminaat komt een schuimlaag als egalisatie.

Dus hoe egaliseer je nu eigenlijk een vloer? Dat gaan we uitleggen! Ook vertellen we je waarom het verstandig is een vloerbewerkingsbedrijf in te huren voor deze klus.

Wat houdt het in om je vloer te egaliseren?

Zoals hierboven gezegd, is egaline een dunne vloeibare ondervloer. Het is dus per definitie een gietvloer, maar dan eentje die je gebruikt om een vlakke basis te creëren voor een volgende bedekking. Het is dus geen traditionele waterdichte kunststof gietvloer. Als eerste maak je in een cementkuip of automatische pomp de egaline aan, waarna je de egaline over de grond uitgiet. Hierdoor loopt het uit. Daarna verdeel je de egaline met speciale vloerwissers, waardoor je de vloer egaliseert. Als laatste moet de egaline opdrogen. Dit duurt ongeveer een dag, afhankelijk van de laagdikte. Zorg dat de egaline volledig opgedroogd is voor je er overheen loopt, anders ontstaan er alsnog oneffenheden in de vloer. Er kan pas een andere vloer bovenop de egaline vloer wanneer deze helemaal egaal is.

De voordelen van een vloerbewerkingsbedrijf inhuren

Je kunt jouw vloer zelf egaliseren, maar je kunt het ook laten doen door een vloerbewerkingsbedrijf. Maar wat zijn daar eigenlijk de voordelen van? En zijn die voordelen ook wat het een betere keuze maakt dan wanneer je het zelf doet? De laatste vraag kunnen wij gegarandeerd met ‘ja’ beantwoorden. Het inhuren van een vloerbewerkingsbedrijf is als eerste namelijk in verhouding goedkoper dan het zelf doen. Wanneer je het zelf doet, moet je namelijk de egaline zelf aanschaffen. Bovendien heb je materiaal nodig om de egaline ook echt in je huis te kunnen gieten. Wanneer je dit laat doen, betaal je alleen voor de dienst. Naast de prijs is de kwaliteit van de gietvloer ook veel beter. Het kan behoorlijk lastig zijn om de vloer perfect egaal te krijgen als je hier geen ervaring mee hebt. Ook kan egaline niet op alle soorten ondergrond met een cement of gips gebonden product gebruikt worden. Onze professionals hebben ervaring met het vakkundig gieten van vloeren, waardoor jij er zeker van kunt zijn dat je vloer perfect egaal en van hoge kwaliteit is.