Zo onderhoud je een betonvloer

vloeren voor werkomgeving
Mooie vloeren voor werkomgeving
28 augustus 2019
Hoe verwijder je een parketvloer?
28 oktober 2019

Zo onderhoud je een betonvloer

Onderhoud van een betonvloer

Heb je een betonvloer liggen of wil je er misschien eentje hebben? Dan is het handig om te weten hoe je omgaat met het onderhoud van een betonvloer. Het onderhoud van een betonvloer is totaal anders dan bij een houten vloer of een andere vloer. Je werkt hier met een veel harder materiaal (wat juist ook één van de voordelen is van een betonvloer). Er zijn wat dingen die je dagelijks of wekelijks kunt doen en dingen die je één keer in het jaar of aantal jaar doet.

Het schoonhouden van de vloer

Allereerst is het zaak om de betonvloer goed schoon te houden. Hiermee voorkom je een snelle slijtage en het ziet er bovendien mooier uit als je af en toe de vloer behandelt. Het beste wat je kunt doen is de vloer af en toe boenen met een natuurlijke zeep. Probeer geen zeep met zuren te gebruiken! En al helemaal niet een zeep waar allemaal agressieve stofjes in zitten. Hoe natuurlijker hoe beter. Daarnaast is het altijd goed om zoveel mogelijk stof en andere viezigheid te voorkomen. Zorg dat je minstens één keer per week de vloer stofzuigt.

Onderhoud van een betonvloer

Vervolgens is het zaak om de betonvloer goed te onderhouden. Dat doe je door deze in te smeren met bijenwas. Door de olieachtige substantie blijft de vloer beschermd tegen vuil van buitenaf. Bovendien gaat ie hiervan mooi glanzen! Als je net een nieuwe betonvloer hebt is het goed om dit maandelijks te doen. Als je dit een tijdje gedaan hebt, dan kun je het wat minder vaak doen. Je zal zien dat de vloer op een gegeven moment voldoende olieachtig is. Ook wordt de betonvloer elke keer donkerder als je er bijenwas op doet. Houd de tint dus goed in de gaten na elke bijenwasbeurt.

Impregneren van de betonvloer

Een heel handige manier om de vloer jarenlang te beschermen tegen vuil en stoten, is door deze te laten impregneren. Met de impregnatie wordt het beton minder poreus. Je kunt er ook voor kiezen om de betonvloer te laten coaten, alleen dit is wat duurder.

Als je een betonvloer hebt of laat gieten, dan is het altijd wijsheid om advies te vragen aan professionals. Een betonvloer is een vloer die je er niet even één twee drie inlegt, laat staan er zo weer uit hebt. Door de vloer goed te onderhouden heb je er jarenlang plezier van! Als je op zoek bent naar iemand die het onderhoud van een betonvloer kan doen, neem dan contact op het Hardeman Vloerbewerking. Ze kunnen de vloer slijpen, polijsten en schuren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons