Een vloer schuren of polijsten? Wat is het verschil?

marmeren vloer reinigen
Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?
19 september 2018
vloer egaliseren
Je vloer egaliseren! Zelf of laten doen?
30 november 2018

Een vloer schuren of polijsten? Wat is het verschil?

Een vloer schuren of polijsten?

Een vloer schuren of polijsten? Wat is het verschil?

Wat houdt een vloer schuren in?

Wanneer je een nieuwe vloer neemt kun je voor een dilemma komen te staan. Want moet je deze nou schuren of polijsten? En kan het ook beide? Dit zijn twee veelvoorkomende vragen wanneer het op vloerbewerking aankomt. Maar wat is het verschil tussen deze twee methoden eigenlijk? Om te beginnen heeft het schuren van een vloer te maken met het gladmaken hiervan. Bij houten vloeren doet men dit om te laatste splinters uit de planken te halen. Bij betonvloeren wordt er na het egaliseren geschuurd. Je kunt het dus als finishing touch op de laag van egaline zien. Op deze manier ben je er absoluut zeker van dat er geen oneffenheden in de dekvloer komen.

En wat houdt polijsten dan in?

Polijsten heeft meer te maken met het aanbrengen van een natuurlijke glans laag. Deze methode is namelijk een manier van schoonmaken. Als eerste breng je enkele hoeveelheden glansmiddel aan. Dit hoeft niet heel veel te zijn, omdat de polijster dit heel egaal kan verspreiden. Dit wordt de volgende stap. Je gaat dus met een polijstmachine over de vloer heen. Hierdoor komt er een mooie, natuurlijke glans laag op de vloer. Ook het polijsten van vloeren kun je zien als puntjes op de ‘I’ zetten.

Welke methode is waar het beste voor?

Dus kun je een vloer zowel schuren als polijsten? Het antwoord is ja. Je schuurt een vloer namelijk eerst voor je deze gaat polijsten om het optimale resultaat te verkrijgen. En zoals hierboven al vermeld is, is schuren een goede methode voor het glad maken van vloeren. Polijsten is daarentegen goed voor het aanbrengen van een finishing touch op de dekvloer. Met dat dilemma opgelost, hoef jij alleen nog te kiezen of je dit zelf wil doen of het laat doen.

Je vloer laten schuren of polijsten?

Een hele vloer schuren gaat nogal moeilijk met alleen schuurpapier. Bovendien moet je ook een polijstmachine huren wanneer je de vloer zelf bewerkt. Dit kost je niet alleen meer tijd en moeite. Het is ook nog eens minder voordelig. Dus wil je je vloer nou schuren of polijsten? Dan kun je in dat geval beter laten doen door een vloerbewerkingsbedrijf. Zo weet je zeker dat de klus op een professionele manier geklaard wordt. Daarnaast is het in vergelijking veel voordeliger dan het huren van een schuur- of polijstmachine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp WhatsApp ons