Polijsten of slijpen? Dit het verschil

Hoe verwijder je een parketvloer?
28 oktober 2019
Welke stijl betonvloer
Welke stijl betonvloer past er bij jou?
28 december 2019

Polijsten of slijpen? Dit het verschil

Polijsten of slijpen

Polijsten of slijpen

Het reinigen of onderhouden van je vloer kan een lastige klus zijn om te klaren als je niet weet waar je moet beginnen. Het onderhoud van een natuurstenen of betonvloer gebeurt via het polijsten of slijpen van de vloer. Ook ligt het maar net aan het soort vloer dat je hebt liggen en wat je smaak is. We vertellen je niet alleen wat het verschil is tussen polijsten of slijpen, maar ook wat beide behandelmethoden doen!

Polijsten

Door te polijsten maak je met een lichte, schurende beweging het oppervlak van een bepaald materiaal glad en glanzend. Dat kan je doen bij bijvoorbeeld kunststof of de lak van je auto, maar dus ook als je een mooie, gladde vloer wilt hebben. Je vloer slijt nu eenmaal bij het gebruik ervan. Diepe groeven bij de plekken waar dagelijks gelopen wordt zijn geen uitzondering. Zeker als je vloer buiten ligt, krijgt het veel te verduren. Door te polijsten maak je lichte slijtage weer glad en zo goed als nieuw. Je kunt daarin kiezen tussen mat, matglans, zijdeglans of hoogglans. Klaar voor een verbluffend resultaat?

Slijpen

Slijpen is het zwaardere werk dat gebruikt wordt bij het oplossen van beschadigingen of oneffenheden. Zo krijg je zelfs de meest zware beschadigingen en slijtage uit je vloer. Slijpen geeft een stoere, gemêleerde look waarbij het niet draait om de details, maar om het geheel. Bij het reinigen en onderhouden van je vloer kan slijpen noodzakelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld de vloer na het slijpen de finishing touch geven door te polijsten om de ruwe randjes eraf te halen. Met speciale diamanten-pads wordt de vloer intensief behandeld. Maar bij welke vloer gebruik je nou wat?

De vloer

Het ligt heel erg aan wat je wilt. In principe kan je elke vloer zowel polijsten of slijpen, maar de look is waar het uiteindelijk om draait. Bij beton is het vaak gebruikelijk te slijpen terwijl hout of natuursteen gepolijst op zijn mooist is. Eerlijk is eerlijk, een natuurstenen vloer is één van de mooiste vloeren. Maar wees je bewust van het onderhoud dat zo nu en dan nodig is. Niet alleen het inzepen met speciale steenzeep is nodig, ook is de vloer polijsten geeft het zijn egale, natuurlijke glans terug. Stenen die verkleuren of waar een hoogteverschil in komt door dagelijks gebruik, worden weer zo gepolijst alsof het er vandaag in is gelegd. Voor iedereen dus een oplossing om zonder teveel moeite de vloer te krijgen van zijn dromen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons