Ik wil een nieuwe vloer maar wat is de beste keuze?

Sanitaire badkamer verbouwen
Welke aspecten zijn belangrijk bij het verbouwen van een badkamer?
19 juli 2018
betonnen vloer
Een mooie betonnen vloer in je woonkamer
20 augustus 2018

Ik wil een nieuwe vloer maar wat is de beste keuze?

nieuwe vloer

Ik wil een nieuwe vloer, maar wat is de beste keuze?

Welke vloer past bij jou?

Bijna iedereen kent het gevoel wel wanneer hij of zij een huis zat is, maar niet wil verhuizen. Het gevolg hiervan is dat er een nieuw behangetje over de muur gaat of het huis anders wordt ingericht. Een andere manier om van dit gevoel af te komen is een nieuwe vloer laten leggen. Maar dan moet je wel weten welk soort vloer het beste bij je past. Hieronder wordt gelukkig uitgelegd wat de voor en nadelen van bepaalde vloeren zijn. Zo kun jij hier rustig uit kiezen.

Een betonvloer

Betonvloeren zijn heel makkelijk schoon te houden en kunnen erg op marmer lijken. Het grote voordeel hiervan is dat dit een stuk voordeliger is dan marmer. Daarnaast kun je gemakkelijk laminaat leggen over een betonvloer wanneer je deze even zat bent. Dit geldt eventueel ook voor een zwaardere vloerbedekking. Op het moment dat je toch weer iets anders wil, kun je zo weer terug naar de betonvloer. Een betonvloer is dus perfect voor mensen die van verandering houden. Een voorwaarde is wel dat deze geëgaliseerd moet worden. Anders kan deze niet gedweild worden en lijkt het alsof je huis nog een vloer nodig heeft.

Toch een tegelvloer?

Tegelvloeren zijn net als betonvloeren erg makkelijk schoon te houden. Het nadeel is alleen dat je hier geen andere vloeren overheen kunt leggen wanneer je er genoeg van krijgt. Wees er dus heel zeker van wanneer je besluit een tegelvloer te laten leggen. Waar je ook op moet letten bij dit soort vloeren is vloerverwarming. Als je dit in je huis hebt, is het misschien handiger om geen tegelvloer te nemen. Deze vloeren geleiden warmte namelijk minder goed dan bijvoorbeeld parket of laminaat.

Een parketvloer

Parket is een erg mooie soort vloer die in allerlei patronen gelegd kan worden. Het kan bijvoorbeeld horizontaal of verticaal gelegd worden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een zigzaggend diagonaal patroon of in vierkanten. Het is niet makkelijk te verwijderen. Zwaardere vloerbedekkingen kun je er echter wel probleemloos overheen leggen. Ook is het net zoals een beton- of tegelvloer gemakkelijk schoon te houden. Als je wil dat een parketvloer mooi blijft, is het wel noodzaak om deze goed te onderhouden, Dit kan door deze om de zes maanden in de was te zetten. Het is dus heel simpel om een vloer te kiezen die bij je past, zolang je maar weet wat je wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp WhatsApp ons