Betonvloeren egaliseren

Betonvloeren egaliseren, het kan bij Hardeman!

Misschien bent u van plan om op korte termijn een nieuwe vloer aan te schaffen? Om welk soort vloer dit gaat, is totaal niet relevant.Wat u ook bepaalt wat voor type vloer dat moet gaan worden;  een parketvloer, laminaat vloer, tegels of misschien zelfs een gietvloer? Het belangrijkste is nu, dat u er voor (laat) zorgen dat de onderliggende betonvloer perfect egaal gemaakt zal worden. Dit uiteraard voordat u de nieuwe vloer laat leggen. Betonvloeren egaliseren betekent, dat de vloer weer perfect glad en recht wordt gemaakt.  Nu is uw betonvloer klaar om er de nieuwe vloer op te gaan leggen.Betonvloeren egaliseren

Wat is betonvloeren egaliseren?

Uiteraard moet er worden gezorgd voor een schone, droge ondergrond. Vegen, stofzuigen en dan nog een keer met een vochtige veger (bij zuigende ondergronden) na vegen om alle kleine deeltjes te verwijderen. Hierna kan de egalisatiemortel worden aangebracht. Eerst brengen wij een voorstrijkmiddel aan, om de aanhechting te verbeteren. Afhankelijk van de poreusheid van de vloer wordt het middel een tot 4 keer verdund aangebracht. Hierna komt er een zogenaamde aanbrandlaag op de vloer. Dit zorgt ervoor dat eventuele luchtbellen verdwijnen en dat de ondergrond wordt verzegeld. Eventueel aanwezige lijmresten worden nu ingekapseld. Hierna wordt dan pas de egalisatiemortel aangebracht, in de gewenste laagdikte. Het wordt voorzichtig verdeeld en pas nu zal uw vloer perfect egaal zijn.  Uiteraard moet de vloer ook nog enkele uren de tijd krijgen om goed drogen.

Betonvloeren egaliseren is absoluut een klus voor professionals!

Betonvloeren egaliseren is iets, dat u het beste aan ervaren vaklui over kunt laten. Problemen kunnen zich opstapelen, voordat u in de gaten heeft dat er problemen zullen zijn. Een vloer egaliseren is helaas niet zo eenvoudig als u op het eerste gezicht zou denken! Hardeman vloerbewerking wordt regelmatig benaderd door doe-het-zelvers die in de problemen zijn geraakt, omdat ze zelf een vloer wilden egaliseren. Betonvloeren egaliseren is naar onze mening absoluut een karwei voor de vakman, die weet wat hij doet. Voorkomen is beter dan genezen…..
We kunnen ons voorstellen, dat u nog met vragen zit, na het lezen van deze tekst. Onze experts staan u met plezier te woord om al uw vragen te beantwoorden.

WhatsApp WhatsApp ons