Wij zijn online

Wat is het verschil tussen je betonvloer schuren of polijsten?

Wanneer je een nieuwe betonvloer laat leggen, kun je voor een dilemma komen te staan. Want moet je je betonvloer schuren of polijsten? En kan het ook beide? Dit zijn twee veelvoorkomende vragen wanneer het op vloerbewerking aankomt. Maar wat is het verschil tussen deze twee methoden eigenlijk?

Waarom laat je een betonvloer schuren?

Een houten vloer wordt geschuurd om de laatste splinters uit de planken te verwijderen. Bij betonvloeren wordt door te schuren het laatste vetlaagje van het vlinderen verwijderd en wordt de vloer tegelijkertijd verhard en geïmpregneerd. Ook kun je de betonvloer laten opschuren om een betere hechting te creëren.

En wat doet polijsten met een betonvloer?

Door de betonvloer te polijsten creëer je in feite een beschermlaag die de vloer onderhoudsvriendelijk maakt. Deze afwerking zorgt er namelijk voor dat de betonvloer stap voor stap hermetisch afgesloten wordt, zodat vuil en vlekken niet in de betonvloer trekken en de vloer makkelijk te reinigen is. Het polijsten van de vloer kun je dus zien als het puntje op de ‘i’ zetten.

Kun je een betonvloer dan ook schuren én polijsten?

Het antwoord is ja. Je kan ervoor kiezen om een klein laagje van de betonvloer te schuren, om vervolgens deze te polijsten. Bij deze afwerking zie je niet de kiezels (terrazzo), maar meer een ‘zandstructuur’. Dit noemen wij het ‘peper en zout effect‘. Door te polijsten ben je in staat je betonvloer maximaal te beschermen en creëer je als finishing touch een prachtige glans op je vloer. Ook kan je ervoor kiezen om je betonvloer te schuren (terrazzo), deze wordt vervolgens geïmpregneerd om je betonvloer te beschermen.

Je betonvloer professioneel laten schuren of polijsten?

Het is verstandig om de behandeling van je kostbare vloer uit te besteden aan een professional. De kans is namelijk groot dat je de vloer beschadigt als je zelf aan de slag gaat. Bij Hardeman passen wij de grofheid van de diamantkorrel aan op jouw vloer, zodat deze altijd de meest optimale behandeling krijgt.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw vloer? Neem gerust contact met ons op!