Een mooie betonnen vloer in je woonkamer

nieuwe vloer
Ik wil een nieuwe vloer maar wat is de beste keuze?
25 juli 2018
marmeren vloer reinigen
Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?
19 september 2018

Een mooie betonnen vloer in je woonkamer

betonnen vloer

Een mooie betonnen vloer in je woonkamer

Waarom zou je voor een betonnen vloer kiezen?

Je zou niet gauw voor een betonnen vloer kiezen wanneer het op je woonkamer aankomt. Bijna niemand doet het en het is misschien anders in onderhoud. En bovendien hoort een bepaalde interieurstijl bij. Toch? Dus waarom zou je eigenlijk ook kiezen voor een betonvloer? Het antwoord op die vraag zal hieronder uitgebreid worden beschreven en uitgelegd. Lees dus verder als je overweegt een betonvloer te nemen. Of als je er nog niet uit bent wat voor vloer je wil. Een betonvloer kan namelijk een optie zijn waar je nog niet eens aan gedacht hebt. Wij garanderen je dat het een goede keuze is!

Esthetische voordelen

Betonnen vloeren zijn overduidelijk geen marmeren vloeren, maar ze kunnen er wel op lijken. Als deze een rustiek patroon hebben, is het enige verschil de kleur. Dit soort vloeren passen goed bij moderne en minimalistische interieurs. Ook staat een betonvloer mooi bij meubels die een natuurlijke houtkleur hebben. Maar ook als je een traditioneel interieur hebt kunnen betonvloeren erg mooi zijn. Zolang deze vloeren egaal zijn, zullen zij bij geen jouw meubels vloeken. Het accentueert de details juist als een betonvloer zo neutraal is. Als je bang bent dat het te ruimtelijk wordt in de woonkamer, kun je altijd een tapijt neerleggen. Kortom, je hoeft geen speciale passende inrichting te hebben voor dit soort vloeren. Vrijwel elke inrichting is namelijk passend.

Maar bijna niemand heeft het!

Inderdaad! Niet veel mensen hebben een betonvloer in hun huis en dat maakt het nou juist zo uniek! Je kunt daarom dus trots zijn dat jij zo’n origineel idee had voor jouw woonkamer. Of je kunt natuurlijk een trendsetter zijn. Mensen zijn namelijk snel geneigd iets waarvan zij onder de indruk zijn zelf ook te doen of aan te schaffen. Vooral wanneer een bekende dit doet of heeft. Dat niemand een betonvloer heeft is dus juist positief.

De schoonmaak van betonvloeren

Een betonnen vloer is erg gemakkelijk in onderhoud. Praktisch het enige dat je er aan hoeft te doen is deze eens per week dweilen en stofzuigen. Wanneer je huisdieren hebt zal dit uiteraard iets vaker moeten. Een betonvloer is ook erg variabel. Wanneer je er genoeg van hebt kun je deze zeer gemakkelijk bedekken met laminaat of vloerbedekking. Laminaat hoeft namelijk niet vast gemaakt te worden. Dit hoeft ook niet wanneer je een zware vloerbedekking hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp WhatsApp ons